Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@21:57:34 GMT

طنین الله اکبری که تکرار نشد

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۶۶۸۲۷

طنین الله اکبری که تکرار نشد

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، شهر دارالارشاد اردبیل، سرزمین شیخ، شعر، شهادت و پایتخت عشق به خاندان عصمت و طهارت (ع)، چهره‌هایی تابناک به‌عنوان مظاهر عرفان، ایمان، معنویت و فضیلت را در طول تاریخ پرافتخار خود پرورش داده است که اکنون در گوشه و کنار این دیار کهن، نقاب از خاک بر رخ کشیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم این سرزمین به‌عنوان خاستگاه مذهب تشیع و عشق به حسین بن علی (ع) به وجود عالمان و دانشمندان دینی ارجمندی، چون آیت‌الله مقدس اردبیلی در کارنامه زرین مذهبی و فرهنگی خود می‌بالند، اما بسیاری از شخصیت‌های برجسته، عارفان و انسان‌های وارسته دیگری نیز در این دیار می‌زیسته‌اند که در اثر بی‌مهری‌های روزگار و گذشت زمان غبار فراموشی روی آنان پاشیده شده است.

عشق و ارادت به ائمه اطهار به خصوص حضرت امام حسین (ع) و یاران با وفایش سبب شده تا شهر دارالارشاد اردبیل مادحین و شاعران پرتوان و بی نظیری را پرورش داده و تقدیم مکتب عاشورا کند و به عبارتی دیگر اردبیل مهد نوحه‌خوانان و مرثیه سرایانی است که با خلوص نیت و عشق و ارادت ویژه برای ائمه اطهار (ع) مرثیه می‌سرایند.

از صدای اذان ملکوتی رحیم موذن‌زاده اردبیلی که نوازشگر روح و جان آدمی است تا صوت دلنشین سلیم موذن‌زاده اردبیلی که «زینب، زینب» را می‌سراید همه از زادگاهی می‌پیچد که عشق و اول و آخر مردمانش سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) است.

مرحوم سلیم موذن‌زاده اردبیلی مداحی پرتوان و بی‌نظیری بود که صوت دلنشینش در میان مسلمانان جهان اسلام علی‌الخصوص شیعیان مورد مقبول واقع شده و همواره الگو و نمادی برای تمام مادحین است.

حنجره موروثی خاندان مؤذن‌زاده‌

استاد سلیم مؤذن‌زاده‌اردبیلی در سال ۱۳۱۵ شمسی در شهر اردبیل دیده به جهان گشود. وی فرزند دیگر شیخ عبدالکریم مؤذن‌زاده اردبیلی نخستین مؤذن رادیوی ایران و برادر رحیم مؤذن‌زاده‌اردبیلی از مؤذنان معروف ایران است. وی علاوه بر زبان ترکی، به زبان فارسی و عربی نیز تسلط داشته و به نوحه‌سرایی در این زبان‌ها نیز معروف بود.

اعجاب و توانایی بی‌وصف در اجرای برنامه‌های گوناگون مداحی، نوحه‌خوانی، مولودخوانی، اذان و قرائت قرآن مجید از دوران نوجوانی وی را در ردیف یکی از مطرح‌ترین افراد جهان در این رشته‌ها قرار داده است.

وی به‌طور متوسط روزانه ۵ ساعت از عمر خود را صرف مداحی کرده و بیش از ۲ هزار عنوان نوار کاست مربوط به برنامه‌های او از زمان پیدایش ضبط‌صوت تاکنون موجود است و اذان معروف وی در دستگاه ماهور خوانده شده است.

مرحوم سلیم، صدای خوب در مداحی را از رشته‌های هنری ظریف توصیف می‌کند که ملاحت، زیر و بم آهنگ، ادای کلام و تحریر‌های مناسب لازمه این هنر است.

اساتید فن، نام استاد سلیم مؤذن‌زاده‌اردبیلی را هم‌ردیف استاد عبدالباسط در زمینه مداحی جزو عجایب روزگار دانسته‌اند به‌طوری که وی بیش از ۵ ساعت در اوج می‌خواند و بیش از ۱۵ ساعت پی‌درپی مداحی می‌کرد که در نوع خود بی‌نظیر است.

از زمان‌های گذشته، افراد زیادی از اردبیل تاکنون به حرفه مؤذنی و مداحی پرداختند؛ اما به‌طور مسلم صدای گیرا در خانواده مؤذن‌زاده‌اردبیلی موروثی بوده و همه فرزندان و نوادگان مرحوم شیخ فرج، این موهبت الهی را از او به یادگار دارند. شیخ فرج پدربزرگ سلیم مؤذن‌زاده اردبیلی، قدیمی‌ترین مؤذن کشور است که اطلاعات مختصری از وی موجود است.

«زینب، زینب» نوحه‌ای دارای «شعر سلیم» و «صوت سلیم»

خالق نوای «زینب زینب» که در دهه ۶۰ و ۷۰ به یکی از پرفروش‌ترین کاست‌های مداحی تبدیل شده بود، از عباراتی فاخر برای اهل‌بیت (ع) استفاده می‌کرد. برای نمونه نوحه «زینب، زینب» ضمن اجرای صوتی و لحنی بسیار فاخر، دارای «شعری سلیم» است که هم گویای مصیبت وارده بر حضرت زینب است و هم حقیقت وجودی «زینت امیرالمؤمنین» را بیان می‌کند.

عباراتی همچون «کنز حیا»، «کان وفا»، «روح با ایمان»، «نشان زهرا (س)» و «محبوبه جانان» در وصف زینب کبری (س) مبین حقیقت وجودی آن بانوی بزرگ اسلام است که در شعر وجود دارد و در کنار آن، ام‌المصائب بودن آن حضرت در عباراتی همچون «درد آشنا»، «غرق بلا» و «قهرمان غم» تجلی یافته است.

سلیم موذن زاده قبل از درگذشت خود در گفت‌وگویی می‌گوید: «مرا با نوای زینب، زینب تشییع و دفن کنید.»

و، اما سرانجام دوم آذر ماه سال ۱۳۹۵ فرار می‌رسد و همانگونه که سلطان‌الذاکرین وصیت کرد بوده توسط مردم زادگاهش با نوای زینب زینب به سمت بهشت زهرا (س) تشییع شده و سرانجام در قطعه مفاخر در آرامگاه ابدی خود آرام می‌گیرد.

هرچند سلیم موذن‌زاده‌ها و محمدباقر منصوری‌ها اکنون در میان مردم اردبیل نیستند، اما نوای ملکوتی و ماندگار آن در کوی و برزن و خانه‌های تک تک اردبیلی‌ها می‌پیچید و یاد و خاطره آن‌ها همواره زنده و گرامی است.

انتهای پیام/ف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اذان موذن زاده موذن زاده اردبیلی مؤذن زاده اردبیلی سلیم موذن زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۶۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسامی ۵۳ نوجوان راه‌یافته به باشگاه قاف اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فرآیند انتخابِ اعضای باشگاه قاف در دو مرحله انجام گرفت. در مرحله اول، آثار اعضای مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مورد بررسی و داوری قرار گرفت و در مرحله دوم اعضا برای گفت‌وگو دعوت شدند.

گفت‌وگوها به شکل غیرحضوری در فضای اسکای‌روم توسط گروه ارزیابی، در پنج جلسه شش ساعته انجام گرفت و در پایان ۵۳ نفر به عنوان اعضای منتخب داستان انتخاب شده و به باشگاه رویش استعدادهای برتر نوجوان ادبی (قاف) کانون پرورش فکری راه پیدا کردند.

اسامی راه‌یافتگان به باشگاه رویش استعدادهای برتر ادبی نوجوان قاف (بخش داستان) معرفی شد. زهرا شریفی، سما شیدایی و کیمیا موسوی از استان آذربایجان‌شرقی، فاطمه صباحی و یسنا نظمی از استان اردبیل، رها باقری از استان البرز، فاطمه‌بیتا بهزادی از استان هرمزگان، شایان جلوه‌نیا از استان بوشهر، حسنا سراجچی و زهرا شکل‌آبادی از استان همدان، آدرینا زندسلیمی، فاطمه طاهری‌ها و کتایون تندرست از استان تهران، ایلیا خسروی و یگانه آذری از استان چهارمحال و بختیاری، زینب جهان‌پرور از استان سمنان، ماهک شکوهمند و یکتا رحمتی از استان گیلان و امیرعباس توحیدی و فاطمه سپهر از استان کهگیلویه و بویراحمد در فهرست معرفی‌شدگان قرار دارند.

همچنین از استان مازندران ارغوان عبداالله‌پور، از استان خوزستان فاطمه‌زهرا جعفریان، از استان گلستان سوگل بازیاری و محمدعلی کرد، از استان مرکزی زهرا بادرستانی و سارا میرزاخانی، از استان کرمانشاه الیا کرمی، بهار امانی، محمدجواد عزیزی و مهدیه اسماعیلی، از استان یزد ریحانه خالقی، زهرا حدادزاده، فاطمه دهقانی و مونا میرجلیلی، از استان خراسان جنوبی سنا خدایی، از استان فارس فاطمه میری، فاطمه نرگس خلیلیان و مهسا احمدی به باشگاه رویش استعدادهای برتر ادبی نوجوان قاف راه یافتند.

در ادامه از استان زنجان حسام صدرا و فاطمه تاران و از استان خراسان رضوی آیناز اصغردخت، حلما غنی‌آبادی، زینب خیاطی، زینب شفیع‌نادری، شقایق کریمی، غزاله حسین‌زاده، ستایش حشمتی و نگار رضادوست، از استان قم ترنم نراقی، رضوان صادقی، زهرا علییی، محمدمهدی مصری و محدثه غفاری نیز معرفی شدند.

اردوی انتخابِ باشگاه قاف داستان به‌زودی با حضور اعضای برگزیده این بخش برگزار خواهد شد که زمان دقیق آن به‌زودی اعلام می‌شود.

تربیت نسل نو شاعران و نویسندگان متعهد در حوزه کودک و نوجوان و برنامه‌ریزی ۳ ساله برای رشد و بالندگی آینده‌سازان با بهره‌گیری از شیوه‌های هدفمند و استفاده از ظرفیت‌های صاحبان قلم و اندیشه در ارتقای آگاهی‌های اعضا، از جمله اهداف این حرکت فرآیندمحور ادبی است.

کد خبر 6092177 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • اسامی ۵۳ نوجوان راه‌یافته به باشگاه قاف اعلام شد
  • ۲۱ هزار نوآموز اردبیلی مورد سنجش قرار می‌گیرند
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل
  • اعلام حمایت دانشجویان اردبیلی از جنبش ضدصهیونیستی
  • اصلاح نژاد ۱۵ هزار راس دام سبک در استان همدان
  • طنین موسیقی لرستان در تالار وحدت
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • (ویدئو) لحظه تکان‌دهنده فوت دکتر آیت‌الله‌زاده شیرازی پشت میکروفن پس از تلاوت قرآن
  • سلاخی مرد جوان در چاقوکشی زن و شوهری | زن اردبیلی شوهر سابقش را کشت