Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در برابر واژه نوحه در لغت‌نامه دهخدا آمده است: «بیان مصیبت، شیون، مویه‌گری، گریستن مُرده را و...»؛ گریستنی که گاه از زبان مردم یزد می‌شنویمش آن‌گاه که می‌گویند: ««الله‌الله، فریاد از جور زمان/ الله‌الله فریاد از اَهرِمَنان...»، گاه با صدای حسین فخری و سینه‌زنی به سبک سنتی خرمشهری آن‌زمان که می‌خواند: «دشنه، بر لبِ تشنه/ خنجر، بر تارِ حنجر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..»، زمانی از زبان زنده‌یاد سلیم مؤذن‌زاده‌اردبیلی در قالب «زینب، زینب، زینب، کنز حیا زینب، کان وفا زینب...»، هنگامی از زبان لر‌ها آن‌گاه که می‌خوانند: «سَر نِی‌ها گُلی پَر می‌زِنَه (بر سرنیزه گلی در حال پَرپَرشدن است) / خوآرِش کِل وا چَشِ تَر می‌زِنَه (خواهرش با چشمِ خیس از اشک کِل می‌کشد)» و... .

با این‌که یوتیوب برای کاربران ایرانی فیلتر است، ولی به اشتراک گذاشتن فیلم مجالس عزاداری امام حسین (ع) در کشور، در این پلتفرم، انجام می‌شود که گاه پربازدید شده و نگاه بسیاری از دیگر مردم جهان را هم به خود جلب می‌کند.

در ادامه، نگاهی انداخته‌ایم به نوحه‌ها و مجالس سوگواری ایرانیان به مناسبت محرم که ویدئوهایشان در یوتیوب (پلتفرم سرویس اشتراک ویدئو و دومین وبگاه پرطرفدار جهان پس از گوگل) پُربازدید و بارهاوبار‌ها دیده شده‌اند.

مصطفی محسن‌زاده، سروش رحمانی و «الله‌اللهِ» یزدی‌ها

«الله‌الله» با صدای مصطفی محسن‌زاده و سروش رحمانی با ترجیع‌بندِ «الله‌الله، فریاد از جور زمان/ الله‌الله، فریاد از اَهرِمَنان/ در گمراهی، سرگردان مانده بشر/ بی‌رونق شد ایمان از فتنه و شر/ وای از روزگار تنهایی/ یارب کو دم مسیحایی/ بزن‌ای دل آه دعا/ مگر آید روح بقا/ ناجی عالم کو؟!» در یوتیوب ۵،۰۱۷،۹۲۸ بازدید و ۱۹،۶۶۵ کامنت دارد.

نوحه‌ای که البته اجرایش دردسرساز هم شد و مصطفی محسن‌زاده در گفتگو با یکی از رسانه‌ها در موردش گفت: «ماجرا از «الله‌الله» شروع شد (۱۳۹۳) و آن هم یک سال پس از اجرا و آن هم به‌واسطه پخش‌شدن از یک شبکه خارجی و سیل بدگمانی و افترا. این حکایت با اجرای کنسرت من در آلمان با گروه راز و شرکت در فستیوالِ «های سئول» کره جنوبی بارور شد و نارضایتی بعضی مسئولینِ امر از نوحه‌خوانی خوانندگان مطرح شهر که معتقدند یا شخص باید در دستگاه امام حسین (ع) بخواند یا برود کنسرتش را بدهد و از نظر آن‌ها این دو راهی از هم جداست و پایانش هم مشخص و دیگر، بدگویی حاسدان و منافع‌درخطرافتادگان و بیم ارتباط ما با کانال‌های جاسوسی یا هدایت از گروه منفور منافقین و دیگر نگویم که ملال‌آور است.»


اسکرین‌شات ویدئوی نوحه «الله‌الله» در یوتیوب با ۵،۰۱۷،۹۲۸ بازدید

حسین فخری و سینه‌زنی به سبک سنتی خرمشهری

از جمله پربازدیدترین ویدئو‌های نوحه‌خوانی برای امام حسین (ع) در یوتیوب، ویدئویی است از حسین فخری، مداح و حماسه‌خوان شناخته‌شده که این‌گونه آغاز می‌شود: «دشنه، بر لبِ تشنه/ خنجر، بر تارِ حنجر/ در خواب، کودکِ بی‌تاب/ خاموش، طفلِ در آغوش/ زینب، آیه‌ها بر لب/ خواهر، داغِ برادر/ عباس، بوی گلِ یاس/ اکبر، لاله‌ی پَرپَر/ بیدار، سینه‌ی تب‌دار/ فریاد، این همه بیداد/ هیهات، شامِ خرابات...» ویدئویی با ۶۲۰،۱۹۶ بازدید و ۴۰۴ کامنت.

حسین فخری که ویدئو‌های پربازدید دیگری هم در یوتیوب دارد از جمله نوحه‌ای که در آن می‌خواند: «یا حسین آن که دل از غیر تو بُبرید منم/ آن که لاجرعه مِیِ مهر تو نوشید منم» با ۳۱۶،۴۶۹ بازدید و ۱۵۸ کامنت یا «خواهر من» با ۲۰۲،۸۱۷ بازدید، ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ در صفحه اینستاگرامش نوشت: «با توجه به افزایش مبتلایان به کرونا و جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری، محرم امسال بنده هیچ‌گونه اجرای عزاداری (سینه‌زنی به سبک سنتی خرمشهری) برگزار نمی‌کنم. سلامتی مردم عزیز شهرم و دیگر شهرستان‌ها برایم اهمیت دارد. از مردم عزیز تقاضا دارم اگر در مراسم‌های مذهبی شرکت می‌کنید، حتما پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمایید.»


اسکرین‌شات ویدئوی نوحه «دشنه، بر لبِ تشنه/ خنجر، بر تارِ حنجر» با ۶۲۰،۱۹۶ بازدید در یوتیوب

مداحی بسیاردیده‌شده ترکی؛ سلیم موذن‌زاده‌اردبیلی و «زینب، زینب»‌اش

«زینب، زینب، زینب، کنز حیا زینب، کان وفا زینب/ زینب، زینب، زینب، درد آشنا زینب، غرق بلا زینب...» با صدای زنده‌یاد سلیم مؤذن‌زاده اردبیلی، از مداحان آشنا به زبان‌های ترکی، فارسی و عربی است.

مردی که او را از نامدارترین و توانمندترین مداحان تاریخ تشیع می‌دانند که مداحی معاصر شیعه را در سه زبان عربی، فارسی و ترکی به کمال رساند؛ فرزند عبدالکریم موذن‌زاده و برادر شیخ رحیم مؤذن‌زاده‌اردبیلی که معروف‌ترین و محبوب‌ترین اذان حال حاضرِ آشنا به گوش ایرانیان از جمله آثار او به شمار می‌رود.

اسکرین‌شات نوحه «زینب، زینب، زینب...» با صدای زنده‌یاد سلیم مؤذن‌زاده اردبیلی با ۴۰۴،۷۲۴ بازدید در یوتیوب

لر‌ها و مداحی‌های پربازدیدشان

«اِ ابوالفضل، اِ ماهِ هاشمی/ هم علمداری، هم بِرارِمی/ سَرِ اُ رَتی/ لُو نَنِی وِ اُ/، چون بِرارُنِت بینَ تِشنَه لُو/ سَرِ اُ رَتی، رَ اُ بَسَه بی/ لشکر کفار دَسه‌دَسه بی...» با صدای کوروش رضوانی‌فر با ۳۵،۵۱۴ بازدید از جمله پربازدیدترین نوحه‌های لری در فضای یوتیوب است. کوروش رضوانی‌فر، خواننده شناخته‌شده موسیقی محلی لری متولد دهه چهل و از خوانندگان صاحب سبک موسیقی لرستان است.

«اِ فِلَک برارِ شیرم،‌ها کجا؟ (ای فلک برادر شیرم کجاست؟) / گَرمی جُنِم، قِرارم،‌ها کجا؟ (گرمی جانم و آرامش قلبم کجاست؟) / وِ سَر نِی‌ها گلی پَر می‌زِنَه (بر سرنیزه‌ای گلی در حال پَرپَرشدن است) / خوآرِش کِل وا چَشِ تَر می‌زِنَه (خواهرش با چشمِ خیس از اشک کِل می‌کشد) / بی‌بِراری قسمت‌ای دل نَه‌وی (بی‌برادرشدن قسمت این دل نبود) / که بواِم مهمون‌ای دریای خی (که مهمان این دریای خون شوم)» مرثیه‌ای لری از زبان حضرت زینب (س) است با صدای جعفر شیرزاد و ۴،۸۷۲ بازدید در یوتیوب.

منبع: خبر آنلاین 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سوگواری امام حسین موذن زاده اردبیلی مؤذن زاده اردبیلی حسین فخری الله الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۶۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری

گروه اندیشه: خانه اندیشمندان علوم انسانی، مناظره ای حول تفاوت نگاه استاد مطهری و آیت‌الله مصباح یزدی به نقش رای مردم در حکومت برگزار می کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این نشست به همت انجمن اندیشه و قلم و خانه اندیشمندان علوم انسانی، فردا سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ساعت ۱۵ در سالن خیام خانه اندیشمندان برگزار می شود و طی آن، دکتر مهدی ابوطالبی، عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) و دکتر امیر دبیری مهر، استاد دانشگاه و رییس موسسه پژوهشی اندیشه و قلم به بحث و گفت وگو می‌پردازند.

بر اساس این گزارش، در پیش درآمد این نشست آمده است: «۴۵ سال از ترور استاد شهید مرتضی مطهری که از او به عنوان ایدئولوگ جمهوری اسلامی یاد شده و می شود گذشته، اما همچنان موضوع جایگاه مردم در نظام جمهوری اسلامی و ایفای نقش آنها در این نوع حکومت، سوژه مباحث نظری و مهمتر از آن، چالش های عملی است. در این میان، برخی منشا کاهش اثرگذاری مردم و رای آنان را در حکومت، محور شدن اندیشه‌های آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی می‌دانند، حال آن که دیگران تقویت حکومت و تضعیف مردم را نتیجه طبیعی گرایش اهالی قدرت می‌دانند که فارغ از اندیشه‌ها به دنبال گسترش هژمونی خود هستند.»

بر اساس این گزارش، در این نشست محورهای زیر به بحث گذاشته می‌شود:
_نقش رای مردم در حکومت در اندیشه آیت الله مرتضی مطهری و آیت الله مصباح یزدی و مقایسه دیدگاه آنها
_بررسی میزان عملیاتی شدن اندیشه های آیت الله مطهری و آیت الله مصباح در واقعیت سیاسی ایران امروز

نشانی خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران، میدان هفت تیر، بلوار کریم خان زند، خیابان استاد نجات اللهی (ویلا)، نبش خیابان ورشو، است.

۲۱۶۲۱۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901052

دیگر خبرها

  • دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • حرکت جبهه جهانی انقلاب، مستحکم‌تر و نیرومندتر از پیش
  • وعده صادق نمایشی از قدرت مکتب کربلا بود
  • بررسی پدیده «پولشویی» در «مدار بسته» تلویزیون
  • تصاویری متفاوت از سید حسین خمینی بعد از فوت مادرش
  • وضعیت منـزل سید حسین خمینی بعد از فوت مادرش را ببینید | تصویـر
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • تصاویری از حال و هوای منزل سیدحسین خمینی بعد از فوت مادرش + تصاویر
  • تصاویری از حال و هوای منزل سیدحسین خمینی بعد از فوت مادرش